Bio homoktövis

Kovács László gazdaságának létrehozásától, több mint 20 éve biogazdálkodást folytat, Magyarországon az elsők között kezdett homoktövist termeszteni.

Saját termesztésű növényekből kíméletes eljárással maga készít homoktövis őrleményt, homoktövislevet, hidegen sajtolt homoktövismag olajat és homoktövislevél teát.      

A homoktövis

A homoktövis több ezer éve ismert az egészségre gyakorolt rendkívüli pozitív hatásairól és bőrápoló tulajdonságairól, így napjainkban ezen értékes gyümölcs újrafelfedezéséről beszélhetünk. A homoktövist, „a Himalája szent gyümölcsét” a népgyógyászatban az élet olajának, valamint isteni orvosságnak is nevezik.

A homoktövis őshazája Ázsiában, többek között Tibetben, Nepálban és a környező hegységekben van, innen terjedt el nyugati irányba, Európa felé. Jóllehet a középkori szerzetesek már értékelték erényeit, a homoktövis -mint egészséget elősegítő növény- diadalmenetére csak az elmúlt évszázadban került sor.

Az ókori Görögországból származó legendák szerint a homoktövis kívül- belül gyógyítja a testet, és a mitológiai Pegazus a homoktövis fogyasztásával tett szert a repülés képességére.

Legutóbb a pekingi olimpiai játékok itala volt, az orosz űrhajósok pedig a megfelelő táplálékbevitel és a sugárvédelem biztosítása érdekében homoktövist fogyasztanak az űrben. A nyugati honlapok kiemelkedő beltartalmi értéke miatt szupergyümölcsként említik.

Legendák és mítoszok mellett már számos tudományos kutatás is alátámasztja a homoktövis hihetetlen táplálkozási értékét.

Kiemelkedően sok, a szervezet működéséhez szükséges vitamin és ásványi anyag található benne, így B1-, B2-, B6-, B12- vitamin, E-, K- és P-vitamin, kimagasló mennyiségű C-vitamin, kalcium, magnézium, mangán, vas, emellett flavonoidok, egyéb növényi hatóanyagok, folsav, valamint az Omega zsírsavak teljes palettája- így a ritka Omega-7 zsírsav is.

Testünk valamennyi részének megfelelő működéséhez vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek szükségesek, így mivel a homoktövis termése ezekben rendkívül gazdag, számos pozitív hatást gyakorol a szervezet működésére: immunerősítő, támogatja a szív- és érrendszer működését, fokozza a fizikai és a szellemi teljesítőképességet, javítja a memóriát, segíti a sebgyógyulást, gyulladásgátló, antiallergén, baktérium- és gombaellenes hatása van, erősíti a kötőszövetet, véd a káros szabadgyököktől, elősegíti a megfelelő anyagcserét.

 

 

 

 

 

 

 

A homoktövis apró bogyóinak színe citromsárgától a sötét narancssárgáig  változik,             

 

 

 

 

 

 

 

 

  alakja kerekebb vagy hosszúkásabb is lehet.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A homoktövis gyümölcsének íze fajtától függően kesernyésebb vagy savanykásabb.

 

 

 

 

 

 

 

A homoktövis termései, az apró bogyók a bokor ágain sűrűn egymás mellé nőnek. A szüretelést tovább nehezítik a helyenként kinövő, hosszú és rendkívül hegyes tüskék.       

                                                                    

 

 

 

 

 

 

      

 

A 2013. év biogazdájának homoktövisből készült termékei:

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Bio homoktövis őrlemény 40g
Homoktövispor Összetevő: 100% szárított bio homoktövis Homoktövis A homoktövis kiemel..
745 Ft
Bio homoktövislevél tea 40g
A homoktövis levele hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a máj és a szív védelméhez, vírusel..
650 Ft
Bio homoktövislé nyers, natúr 0,5l
100% gyümölcstartalmú, tiszta, nyers homoktövisvelő. Minden hozzáadott anyagtól mentes, natúr, ne..
3,300 Ft
Bio homoktövismag olaj 10ml
Hidegen sajtolt 100% bio homoktövismag olaj Jelentős B- vitamin- komplex-, cink-, vas-, magn..
1,350 Ft
Készítette: OpenCart Magyarország
Biovitaminok.hu © 2019